Кметът на община Благоевград официално встъпи в длъжност.  Той положи клетва

...
Кметът на община Благоевград официално встъпи в длъжност. 
Той положи клетва
Коментари Харесай

Методи Байкушев официално встъпи в длъжност като кмет на Благоевград

Кметът на община Благоевград публично встъпи в служба. 

Той постави клетва на свикано от регионалния шеф Мария Димова тържествено първо съвещание на Общински съвет 2023 – 2027 година дружно с новоизбраните общински съветници и кметове на обитаеми места в общината. 

" Благодаря на всички благоевградчани, които ми дадоха доверието си. Приемам това служение със примирение и стоя пред вас със съзнанието за високата отговорност, която ми разпоредиха моите съграждани, за очакванията и високите упования към мен да дадем мощен старт на развиването на общината. За мен Благоевград е идея ", посочи  като кмет на Благоевград. 

Той означи, че ще бъде почтен и виновен кмет и ще работи за ползите на жителите на общината, на които даде обещание намерено ръководство, непрекъснат разговор с благоевградчани при решение на значимите проблеми, повишение на гражданската интензивност и взаимност, привличане към управническите решения на гилдиите, неправителствените организации и синдикатите. 

" Ключов мой приоритет и персонален ангажимент през идващите четири години ще бъде повишението на качеството на образованието в община Благоевград, с цел да имат по-добро бъдеще нашите деца. Здравеопазването, привличането на вложители, актуалната градска среда, чистотата, ръководството на отпадъците и основаването на подобаващи условия за хората в неравностойно състояние “, сподели в първото си послание кметът. 

Той разгласи, че е мощно стимулиран да работи в разговор и партньорство с Общинския съвет и прикани новоизбраните общински съветници огромният разговор за Благоевград да се води в локалния парламент, дружно да работят транспарантно, отговорно и в полза на гласоподавателите, да са градивни, когато разискват проблемите, да спорят, да договарят, само че да намират бързи и ефикасни решения.

„ Вярвам, че с гения и трудолюбието на благоевградчани, с любовта ни към града, с ясна визия и мощни промени ще преведем сполучливо Благоевград през новите провокации и ще го превърнем в съвременен, динамичен, благоденстващ център на Югозападна България “, добави кметът на Благоевград. 

Той одобри символичния ключ на Община Благоевград от Мария Петрова, зам.-кмет по стопанска система, финанси и европейски планове. „ Нека покажем, че в дух на съгласие локалната и държавната власт могат да работят в синхрон в името на развиването на общината “, сподели Мария Димова.

Тържествено одобрение към кмета и общинските съветници насочи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. По традиция първото съвещание на Общински съвет - Благоевград бе намерено от Захарин Хаджийски - най-възрастният общински консултант.



Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР